Протестиращите от сливенското село Крушаре срещу избиването на прасетата от

...
Протестиращите от сливенското село Крушаре срещу избиването на прасетата от
Коментари Харесай

Свиневъди алармират за случаи на безразборно изхвърлени останки от домашни прасета

Протестиращите от сливенското село Крушаре против избиването на прасетата от така наречен заден двор изпратиха второ отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието Десислава Танева, министъра на околната среда Нено Димов, шефа на Агенцията по сигурност на храните Дамян Илиев и медиите.
В ревюто си те показват безпокойствие от това, че се разкрива към този момент пета екологична бомба, вследствие на свободно разхвърлени боклуци от така наречен „ превантивно “ кръвопролитие на свине.
" Настояваме да обърнете внимание, че към този момент откриваме пети случай на изхвърлени боклуци от кръвопролитие на свине в границите на три дни. Новият случай е в един от каналите на язовир Жребчево непосредствено изхвърлени във водата и към водата.
Тук не приказваме за инцидентни произшествия, а систематична неточност в политиката по предварителна защита на АЧС и няма смисъл да се тиражира в публичното пространство, че за това са отговорни стопаните и локалната власт, в случай, че не е планувано решение и не е разпространяван протокол за деяние при превантивното колене на животни.
Реакция от страна на БАБХ и Министерство на здравеопазването по тези случаи няма, а с казусът са оставени да се оправят локалните структури на полиция и пожарна.
В изискванията на зараза, е редно да се поеме отговорност на най- високо равнище за некачествените ограничения за предварителна защита, които както наподобява водят до екологична злополука. Блокадата остава! ", написа още в писмото на свиневъдите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР