Протестиращите не искат четири оставки и едно разместване, искат две

...
Протестиращите не искат четири оставки и едно разместване, искат две
Коментари Харесай

Александър Симов: Тази власт вече не е легитимна в очите на хората

" Протестиращите не желаят четири оставки и едно разбъркване, желаят две - на Бойко Борисов и на Иван Гешев. Всичко това е опит за оцеляване, освен това много нахален и несъвършен, и най-важното- не прави никаква работа. За мен това е парламентарно упражнение по избавяне на кожата на Бойко Борисов и нищо друго ".
Това съобщи депутатът от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Александър Симов пред БНР.
По мотив митингите, депутатът от левицата изясни, че множеството хора са водени от разбирането, че въпросът за това кой ще ръководи - ще се види едвам откакто ГЕРБ паднат от власт. Към момента главната задача е Бойко Борисов и Иван Гешев да бъдат пратени в историята. „ Нашата задача в никакъв случай не е била да яхнем този митинг или да се опитваме да го използваме за наши вътрешнопартийни цели “, съобщи Симов.
Той сподели, че сега се нуждаем от огромно обединяване на доста хора, с цел да успеем да решим главния проблем, който събра хората на улицата. „ Основният проблем е, че една мафиотско-олигархично мутренска власт от ден на ден основава чувството, че в тази страна господства безнадеждността. Точно поради това хората излязоха на улиците. Бандитското навлизане на прокуратурата в президентството беше този сигнал за пробуждане, от който се нуждаехме всички. Към момента задачата на всички е да свалим Бойко Борисов и ГЕРБ, а по-късно в една предизборна акция всеки ще застане с концепциите си “, добави още депутатът от Българска социалистическа партия.
„ Няма по-важно нещо от гласа на хората. Ако те гласоподават за шарен парламент, подобен да е. Техният глас е заветен. Тази власт към този момент не е законна в очите на хората. Протестите и доста други признаци го демонстрират. Тази власт е тотално срутена откъм доверие. Единствено предварителните избори могат да успокоят публичното напрежение и да обезпечат някаква степен на легитимност. Трябва да се откри някаква база за общо взаимоотношение на всички политически ползи в Народното събрание. Всичко останало ни води към Бойко Борисов и Гешев - тъкмо това, което хората ненавиждат, изясни Симов “.
“Ние ще продължим да участваме в митингите, приканвам и хората да го създадат. Най-важното, което този парламент би трябвало да направи, е да вкара машинното гласоподаване и ще  направим всичко допустимо идващите избори да бъдат предварителни “, заключи депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР