Протестиращите миньори и енергетици ще решат днес ще останат ли

...
Протестиращите миньори и енергетици ще решат днес ще останат ли
Коментари Харесай

Енергетиците решават за пътните блокади на АМ Тракия и Подбалканския път

Протестиращите миньори и енергетици ще решат през днешния ден ще останат ли пътните блокади на автомагистрала " Тракия " и Подбалканския път при Гурково. Движението по главните пътни артерии остава блокирано 14-и ден. Миньорите и енергетиците предизвикват Национален митинг в отбрана на своите претенции, разгласен за 18 часа в цялата страна. Те приканват за взаимност и поддръжка към всички българи да излязат по местоживеене в същия час. 

Работещите в Топлоелектрическа централа Плевен оповестиха, че ще се включат в националния митинг в поддръжка на стачкуващите енергетици от Маришкия басейн. Инж. Минко Христов, ръководител на КНСБ в Топлоелектрическа централа Плевен.

" Смятаме, че преходът към тази зелена сила е доста по-бърз, без да са регламентирани редът и методът на извеждане на мощности на въглищните централи. Липсва и Национална тактика за заменяне на тези мощности. Ние не считаме, че те като ги смъкват и създадат фотоволтаици, това ще реши казуса на България! От самостоятелна енергийна страна ще станем подвластни. Ще останем най-после и без базови мощности. Последно, ще има и доста безработни там, каквото и да ги лъжат ".

Очаква се " Брикел ", " Топлофикация-Бургас ",  чиновниците от топлоцентрали във Враца, Русе,  Сливен, Гълъбово, Димитровград да излязат пред предприятията си в символ на взаимност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР