Протестиращите миньори и енергетици ще решат днес ще останат ли

...
Протестиращите миньори и енергетици ще решат днес ще останат ли
Коментари Харесай

Енергетиците решават да продължават ли с блокадите на АМ Тракия и Подбалканския път

Протестиращите миньори и енергетици ще решат през днешния ден ще останат ли пътните блокади на автомагистрала " Тракия " и Подбалканския път при Гурково. Движението по главните пътни артерии остава блокирано 14-и ден.

Миньорите и енергетиците предизвикват Национален митинг в отбрана на своите претенции, разгласен за 18 часа в цялата страна, оповестява БНР. Те приканват за взаимност и поддръжка към всички българи да излязат по местоживеене в същия час.

Работещите в Топлоелектрическа централа Плевен към този момент оповестиха, че ще се включат в националния митинг в поддръжка на стачкуващите от Маришкия басейн. Инж. Минко Христов, ръководител на КНСБ в Топлоелектрическа централа Плевен, споделя пред националното радио:

" Смятаме, че преходът към тази зелена сила е доста по-бърз, без да са регламентирани редът и методът на извеждане на мощности на въглищните централи. Липсва и Национална тактика за заменяне на тези мощности.

Ние не считаме, че те като ги смъкват и създадат фотоволтаици, това ще реши казуса на България! От самостоятелна енергийна страна ще станем подвластни. Ще останем най-после и без базови мощности. Последно, ще има и доста безработни там, каквото и да ги лъжат ".

Очаква се още печалноизвестната " Брикел ", " Топлофикация-Бургас ", служителите от топлоцентрали във Враца, Русе, Сливен, Гълъбово, Димитровград да излязат пред предприятията си в символ на взаимност.

А напълно лесна и бърза разходка из социалките демонстрира дейната роля на профили, брандирани с " Възраждане ", в организацията на митинга, сякаш " за запазване на българската енергетика ". 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР