Протестиращите миньори и енергетици се срещнаха с премиера Николай Денков.

...
Протестиращите миньори и енергетици се срещнаха с премиера Николай Денков.
Коментари Харесай

Денков: С протестиращите миньори и енергетици имаме съгласие за почти всички искания

Протестиращите миньори и енергетици се срещнаха с премиера Николай Денков. Разговорът им е минал добре, увери той.
Прочетете още
„ Имахме дълъг, натоварен и потребен разтвор със синдикатите на тематика „ Енергетика ”. Обсъдихме точките от декларацията, която беше показана през днешния ден от тях. Имаме единодушие по съвсем всички претенции. Ще подпишем съглашение до края на септември ”, съобщи след срещата министър-председателят на България.

„ От първия ден на работа на това държавно управление има екип освен в МЕ, само че и в Министерство на регионалното развитие, МТСП и МИИ, който работи по предоговарянето на проекта и всички нужни документи. Работата не е серпантина. Ние сме увлечени в съответната работа и връзката не е добра. Радвам се, че имаме ангажирани обществени сътрудници, с които направихме доста по-качествени документи, които да изпратим. Те могат да ни оказват помощ и да възстановим разговора с хората, който се е изгубил “, съобщи акад. Денков и акцентира, че недоверието би трябвало да бъде преодоляно дружно.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров от своя страна акцентира, че чакат да бъдат подписани и финансирани основни механизми, с които може да се резервира заетостта. Димитров разгласи, че част от съглашението е да бъде основано държавно дружество, което ще бъде финансирано по териториалните проекти за Стара Загора и Кюстендил, като неговата цел е миньорите, които ще изгубят работата си, при същите условия на работа да бъдат преназначени от мините в това дружество. Той уточни, че това е извънредно в центъра на съглашението и е единственият сигурен метод, че няма да излъжат миньорите и те ще имат работа до 2038 година и ще продължат да работят и по-късно.

„ На първо време ще започва със сериозен запас, още не мога да кажа с какъв брой ", добави Димитров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР