Протестиращите миньори и енергетици продължиха и през нощта, а след

...
Протестиращите миньори и енергетици продължиха и през нощта, а след
Коментари Харесай

Продължава блокадата на Прохода на републиката

Протестиращите миньори и енергетици продължиха и през нощта, а по-късно и през целия ден блокадата и при Прохода на Републиката.

Няма промена в настроението на хората. Те са безапелационни, че желаят гаранция за работните си места и гарантиране на националната сигурност на страната. Те посрещнаха всичко, което идва като информация от страна на правителсвото с крясъци " Оставка ". Днес отхвърлиха да се срещнат с министъра на енергетиката.

Искат той да пристигна при тях и го чакаха, само че това не се случи. Намерението им е да не се отзоват на поканата на премиера Денков за среща на следващия ден.

" Ние не сме излезли за подаяния, за заплати, за компенсации, за помощи - желаеме работа. Искаме заслужен труд, почтено възнаграждение. Това, което считам, че и до момента сме го правили не зле в полза на страната и обществото ", сподели Стефан Стефанов.

" Искаме нашите енергетици да работят, да се развиват. А не да бъдат съкратени. Ей това желаеме ", разяснява пред Българска национална телевизия Десислава Петкова.

Миньори и енергетици излязоха на кротичък митинг и на пътя за Кюстендил, в региона на автогара Перник. Те са солидарни с сътрудниците си от Стара Загора. Протестиращите скандираха " Искаме работа, а не подаяния " и обявиха, че вчерашното решение на държавното управление не ги удовлетворява.

Недоволните миньори се оповестиха против предвидното в Плана за обективен преход прекъсване на въгледобива и настояха да бъдат признати всички импортирани в Министерския съвет техни оферти. Днес енергетиците от Перник не блокираха пътища, само че по думите им са в протестна готовност
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР