Протестиращите майки на деца с увреждания няма да успеят да

...
Протестиращите майки на деца с увреждания няма да успеят да
Коментари Харесай

Политолог: Майките няма да свалят Симеонов от поста

Протестиращите майки на деца с увреждания няма да съумеят да смъкват Валери Симеонов от поста му на вицепремиер. Освен това министър председателят Борисов не желае да рискува крехкостта на обединението. Това съобщи пред БНР политологът Любомир Стефанов.

" Борисов сякаш по скоро е подготвен да понесе още негативи, само че до някаква степен. Ако нещата не престават и се ескалира, изключително по линия на новите митинги, мисля, че ще вземе ограничения, само че не знам дали те минават през оставката на господин Симеонов ", сподели още той.

Общо за митингите политологът счита, че по тона, по който бяха поднесени настояванията и претенциите на протестиращите, и по метода, по който бяха осъществени техните дейности, нещата доста наподобяват на едни други проведени сходни мероприятия преди няколко години.

" Със сигурност има някакъв политически интерес зад целия митинг и цялата тази обстановка. Подобен жанр организация непринудено в обществените мрежи не може да се получи. Тук има някаква конструкция, която е мобилизирана - изрично. Въпросът е да разберем каква. Това сигурно са хора, които са наоколо с някоя или няколко от партиите ", разяснява Стефанов и добави, че на Българска социалистическа партия доста й се желае да може да провежда такова нещо.

Всяко служебно държавно управление може да инициира инспекции на предходните министри, заемали постовете, напомни политологът.

" Едно служебно държавно управление, доминирано от Българска социалистическа партия, би могло да стартира да разплита хипотетична и хипотетична мрежа на спор на ползи, злоупотреби и всичко останало, за което президентът единствено загатва. Много му се желае на президента да води политическия спор и да бъде деен жител. Но той е президент и по тази причина някак би трябвало да балансира своята рязкост на изрече ", разяснява още Любомир Стефанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР