Протестиращите майки на деца с увреждания няма да участват в

...
Протестиращите майки на деца с увреждания няма да участват в
Коментари Харесай

Протестиращите майки няма да участват в срещата по проектозакона за хората с увреждания



Протестиращите майки на деца с увреждания няма да вземат участие в плануваната за 14.00 часа работна среща в общественото министерство по проектозакона за хората с увреждания.

Решението за провеждането й беше взето след диалозите в Народното събрание през вчерашния ден, които бяха инициирани с представители на хората с увреждания по покана на парламентарната група на ГЕРБ. От идната седмица майките не престават с ефикасните си митинги.

„ След вчерашната реакция в Народното събрание, още веднъж ни връщат с месеци обратно. Ние такива срещи вършим непрестанно. За страдание, нещата не зависят единствено от обществения министър. Ние доста се надявахме това да стане ясно на всички други министерства, най-много на финансовото, на образованието и на опазването на здравето. Наши мнения са там, наши текстове са там… От идната седмица започваме с ефикасни протестни дейности и ще отстояваме до край настояванията си. Това са настояванията за живота на хиляди хора с увреждания и би трябвало да се трансформират нещата,  би трябвало да се случи промяната “, сподели за „ Хоризонт “ една от майките - Вера Иванова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР