Протестиращите лагерници на “Орлов мост” се възстановяват след снощната буря,

...
Протестиращите лагерници на “Орлов мост” се възстановяват след снощната буря,
Коментари Харесай

Орловград: Управляващите нямат контрол над нас и ги е страх

" Протестиращите лагерници на “Орлов мост” се възвръщат след снощната стихия, при която част от палатките им бяха съборени ", сподели Силвия Пиронкова, която повече от седмица спи в палатка в наричания от протестиращите Орловград.



По нейните думи нощта там са изкарали към 30 души. Попитана по какъв начин ще разяснява фактът, че към този момент 42 дни властта не обръща внимание на гражданското неодобрение, Пиронкова сподели, че най-големият боязън на ръководещите е, че те нямат надзор върху митинга.

„ Няма проблем, че властта не обръща внимание. За първи път този митинг е необикновено хетерогенен. Той има безусловно всичко в себе си. Протестът е що се касае за полезности, толкоз честен, толкоз цялостен със символика, толкоз на всички съсловия и хора и възрасти. Най-големият боязън на ръководещите е, че нямат надзор върху този митинг и по тази причина го игнорират”, сподели тя.

Според нея задачите на митинга ще се случат рано или късно.

„ Те нямат желание да подадат оставки, това стана ясно. Имаме една политика на тирания, която е доста ясно изявена за следващ път. Ние не би трябвало да стопираме, това е гражданското общество, до момента в който те схванат, че без значение кой ще пристигна на власт, ще има напън от страна на жителите и те ще наблюдават техните дейности и ще желаят правдивост. Те би трябвало да са наясно, че един път почнал този развой, той няма да спре “, уверена е тя и продължи: „ Според мен ги тормози и поръчката на митинга за оставка, съд и затвор, защото ние нямаме наказани политици, които са нарушавали закона. А подадат ли оставки имунитетът им ще падне. Нормално е да се тормозят, никой не желае да бъде съден “, разяснява Пиронкова.

По отношение на напрежението от 40-я ден на „ Ситняково” дамата съобщи, че не ги поддържа, само че те демонстрират цялостния образ на обществото. За нея по-притеснителното е, че много хора преувеличават с потреблението на думи като провокация, майки, деца.

„ При случая с майката пред Румънското посолство не е обикновено, че два пъти тя стопира колата и целеустремено потегля и се врязва в протестиращите. Не съм покровител на този вид дейности. Но в нещо толкоз уморително, нещо, в което хората са извънредно изнервени, нещо, в което има доста полярни отзиви, това е добре, тъй като те пораждат спор и няма по какъв начин такива неща да не се случат. Единственото, което не утвърждавам е, че тази жена не е предпазила децата си в този случай. Смятам, че би трябвало да се сезират обществените служби “, съобщи още Силвия.

В понеделник Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност двама мъже – 25-годишния Г.Г. и 32-годишния С.А. – поради митинга на “Ситняково”, при който беше почупена бялата “Тойота” на жена, опитваща се да премине блокадата.

Лагеруващата разяснява, че съгласно нея този митинг е неповторим по рода си в Европа.

„ От тук минаваха англичани, французи, италианци. Французите споделиха, че в случай че това беше във Франция тези бусове на полицията в този момент щяха да горят; италианците споделиха, че къщата на Берлускони беше зарината с 3 камиона кравешки изпражнения когато промени закона, а англичаните споделиха, че в случай че това е било при тях до момента тези палатки са щели да бъдат обърнати на фестивал и тук щеше да гърми музика непрекъснато и никой е нямало да може да спи “, добави тя и уточни, че на този декор гражданското непокорство у нас протича културно.

Силвия Пиронкова се разгласи срещу изработването на нова Конституция. Според нея в този момент не е моментът и за привикване на Велико Народно заседание.

*Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР