Протестиращите и днес не изневериха на традицията всеки ден да

...
Протестиращите и днес не изневериха на традицията всеки ден да
Коментари Харесай

Протестът зове: Не искаме реформи, а революция! Всички вън


Протестиращите и през днешния ден не изневериха на традицията всеки ден да има нещо ново. Този път дори са донесли на площада същински моноблок, върху която е написано „ ГЕРБ, Гешев, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Доган, време ви е да си ходите ” и обозначен със стрелка излаз към тоалетната паница.

“Няма изгода от промени на система, сложена върху подтисничество ”, „ Смяната на играчите не е решение. Нужна ни е гражданска война ”, обявиха протестиращите.

На площада ораторите от така наречен „ отровно трио ” – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, прочетоха декларация до европейските посланици.

От трибуната се изрече и потърпевшият студент в Хага Евгени Марчев, против който беше използвана полицейска мощ и признат в „ Пирогов ”.

Протестиращите скандират „ Бъдеще за младите ”, „ Всички вън ”, мощно барабанене и надуване на свирки съпровождат всяко изявление на участниците в митинга. „ Искаме обективна страна. Искаме обективен съд и оставка ”, съобщи млад режисьор, който регистрира, че единствено преди 10 дни България е била разединена, а през днешния ден всички са дружно на площада.

От на следващия ден е оповестено, че митингите ще протичат по различен метод – като национална стачка още от 7 часа сутринта, с цел да се блокира Народното събрание, където би трябвало да стартират дебатите по импортирания избор на съмнение. В същото време от Столична дирекция на вътрешните работи приканват митинга да остане кротичък и да не се стопира работата на институциите.

Междувременно през целия ден през днешния ден и към сегашния миг сънародниците ни в чужбина също показват поддръжката си за протестиращите в София и страната. С възгласи „ корупцията вън ” излязоха хора в немския Кьолн, в белгийската столица Брюксел българите издигнаха фотоси с лика на премиера и надпис „ мафия ”, до момента в който министър-председателя взе участие в срещата на върха на Европейски Съюз. Сънародниците ни във Виена пък организираха протестно шествие, пище бгнес.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР