Протестиращи затвориха за кратко днес главния път Е-79 в района

...
Протестиращи затвориха за кратко днес главния път Е-79 в района
Коментари Харесай

Протест затвори главния път Е-79 край село Джерман

Протестиращи затвориха за малко през днешния ден основния път Е-79 в региона на дупнишкото с. Джерман.

Причината за митинга е несъгласието на локалните поданици и тези от близките села с построяването на Регионално хранилище за боклуци на територията на обитаемото място. Протестът стартира с протест по-рано, пред кметството в селото, а по-късно събралите се хора затвориха и пътя. Протестът беше подсилен и от поданици на селата Блажиево и Усойка, и от Сапарева баня.

Протестиращите споделиха, че на терена, избран за хранилище за боклуци на няколко общини, трябваше да премине автомагистрала "Струма ". Маршрутът на автомагистралата обаче беше изменен поради това, че регионът е с преносими земни пластове, високи подпочвени води и е земетръсна зона. Ако се стигне до действителни дейности по осъществяване на плана, поданици на селото са подготвени да създадат и палатков лагер.

Проектът за депото планува на терен от към 200 дка да се обработват отпадъците на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно. Дупница към този момент е подписала контракт по оперативната стратегия "Околна среда ", а договорът е на стойност над 7 милиона лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР