протестиращи За пореден ден медици и граждани преградиха бул. 20-и

...
протестиращи За пореден ден медици и граждани преградиха бул. 20-и
Коментари Харесай

Пореден ден на блокада във Враца в защита на болницата

протестиращи За следващ ден медици и жители заградиха бул. " 20-и юни " във Враца с искане за поддръжка на МБАЛ " Христо Ботев " . Болницата е във в действителност банкрут, с близо 13 млн. лв. задължения, запорирани сметки, забавени заплати и напускащ личен състав.
 
Въпреки че кметът Калин Каменов и националният представител Петя Аврамова изрично обявиха, че болничното заведение няма да бъде закривана и благодарение на държавното управление ще се откри път за избавяне на здравното заведение, хората желаят да видят първо съответни дейности.
 
" Всеки може да споделя всичко, само че до момента в който не забележим съответни дейности - не имаме вяра ", заявих протестиращи. Те упорстват за цялостен разбор на работата на болничното заведение до в този момент и явен отговор на въпроса кой е отговорен за това състояние. По думите им " даже да провиснал пари от горе, в случай че не се спрат течовете от долу - няма смисъл, това не е бездънна яма ".
 
 Протест Враца Дарик Враца

В понеделник Българска социалистическа партия провежда във Враца национална конференция на тема  " Кризата в бранш опазване на здравето и банкрута на държавните лечебни заведения ", с присъединяване на  зам.-председателя на Постоянната комисия по опазването на здравето в Народното събрание доцент Георги Йорданов.
 
Участие ще вземат и членове на комисията, народните представители от " Българска социалистическа партия за България " за Врачанска област Николай Иванов и Иван Генов, националният представител от Смолян Дора Янкова, народни представители от областите Видин, Ловеч и други области в страната, където лечебните заведения също са в тежко положение, както и членове на парламентарната група от " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР