Протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в Централен Китай по

...
Протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в Централен Китай по
Коментари Харесай

Протестиращи и полиция влязоха в сблъсъци в Китай

Протестиращи влязоха в конфликти с полицията в Централен Китай по време на демонстрации на стотици хора във фабрика за произвеждане на комплекти с антигенни проби за КОВИД-19, заяви Ройтерс. Няколко видеозаписа от случилото се бяха оповестени в обществените мрежи.

Потребители на онлайн платформите настояват, че митингът е обвързван със заплатите във фабриката и съкращаването на служащи от производителя " Зибио " ( " Zybio " ) в град Чунцин.

Агенцията не получи коментар от " Зибио ", само че откри посредством геолокация, че някои от оповестените в обществените мрежи видеозаписи са снимани във фабриката на компанията в точно в град Чунцин.

На един от видеозаписите се вижда по какъв начин хора хвърлят конуси, кашони и столове по служителите на реда от отдела за битка с безредиците, а на различен запис се вижда по какъв начин десетки протестиращи скандират: " Дайте ни парите! ".

Подобни митинги не са необичайност в Китай. През годините е имало демонстрации по отношение на финансови измами и разногласия, свързани с трудова активност.

Властите в страната обаче не престават да са в нараснала подготвеност след поредност от митинги в края на предходната година, в това число вълненията на служащите в голямата фабрика за айфони на доставчика на " Епъл " " Фокскон " (Foxconn) в централен Китай, както и необятно публикуваните митинги в китайските градове и водещи университети против коронавирус рестриктивните мерки в цялата страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР