Протестиращи влязоха в сблъсък с полиция днес, има ранени Тежки

...
Протестиращи влязоха в сблъсък с полиция днес, има ранени Тежки
Коментари Харесай

Молдова на прага на гражданска война заради конфликта в Украйна

Протестиращи влязоха в конфликт с полиция през днешния ден, има ранени

Тежки конфликти сред протестиращи и служители на реда в Кишинев, откакто поддръжници на опозиционната партия Шор в Молдова излязоха в неделя на нов протест против политиката на Мая Санду, възходящите цени и " въвличането на страната във война ", съобщи Франс Прес.

Колоната от стачкуващи потегли от централния столичен бул. " Стефан Велики ", водена от депутати от парламентарната секта на Шор и цивилен деятели. Според соросоидните медии, всичко това е проведено от Русия, с цел да се обезвреждат " западните полезности и демокрацията ".

Припомняме, че десетки хиляди се стекоха на митинг в Прага против чешкото държавно управление и поддръжката му за Украйна.

police violently suppress a pro democracy beating up women and elderly people
Oh wait, it's actually, this is happening in Borrell's garden, not.
— skadefron (@skadefron)
Хората носят транспаранти и плакати с надписи " Срам ", " Не е нашата война! ", " Спрете растежа на цените ", " Искаме заслужен живот ",   " Не ни заплашвайте с прокуратурата! ",   " Оставка на Мая Санду ", както може да се види от фотоси и видеа, които се споделят в обществените мрежи, предава Блиц. Прозападната президентка Мая Санду към този момент съобщи, че митингът сигурно ще прерасне в вълнения.

Тя изрази убеденост, че Русия стои зад организирането на митингите. Междувременно стачкуващите скандират " Русия! ", а полицията принудително лишава мегафони. Започнаха и конфликти.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР