Протестиращи, въоръжени с фойерверки, влязоха в сблъсъци със силите за

...
Протестиращи, въоръжени с фойерверки, влязоха в сблъсъци със силите за
Коментари Харесай

Сблъсъци в парижко предградие, след като тийнейджър беше застрелян от полицай

Протестиращи, въоръжени с фойерверки, влязоха в конфликти със силите за битка с безредиците в предградие на Париж тази нощ, откакто 17-годишен мъж беше убит от служител на реда, а прокуратурата стартира следствие за ликвидиране, съобщи " Ройтерс ".

Тридесет и един души бяха задържани при конфликтите, при които бяха изгорени 40 коли, най-вече в Нантер, парижкото предградие, откъдето е жертвата, сподели вътрешният министър Жерал Дарманен в сряда.

Видеозаписи демонстрират най-малко една горяща постройка и изгорели барикади по пътя. Фойерверки бяха ориентирани против полицията, която употребява сълзотворен газ против тълпата.

 Сблъсъци в парижко предградие, откакто младеж беше убит от служител на реда
© Reuters

Дарманен прикани за успокоение в сряда сутринта и сподели, че " справедливостта би трябвало да спечелва и истината би трябвало да бъде казана ". Около 2 хиляди служители на реда са мобилизирани в района, добави той.

Министърът посочи, че служителят на реда ще бъде отхвърлен от служба, в случай че обвиняванията против него бъдат доказани.

Прокурорите във вторник обявиха, че стрелбата се е състояла, откакто младежът не се подчинил на заповед да спре колата си. Полицаят е стрелял по момчето, което след това е умряло от раните си, се споделя в известие.

 Четири дребни деца са ранени при нахлуване с нож в град във Френските Алпи (обновена) Четири дребни деца са ранени при нахлуване с нож в град във Френските Алпи (обновена)

На видео, публикувано в обществените медии, доказано от " Ройтерс ", се виждат двама служители на реда до колата, " Мерцедес AMG ", като единият стреля, до момента в който водачът се отдалечава.

Местната жителка и активистка против расизма Морния Лабси, която сподели, че е говорила със фамилията на жертвата, съобщи, че името му е Наел и че е от алжирски генезис. Прокуратурата не разпознава жертвата.

Двамата служители на реда, на възраст сред 38 и 40 години, са опитни, сподели Дарманен.

Френският артист Омар Си изрази поддръжката си за фамилията на жертвата в " Туитър " и прикани за " правдивост, която да уважи паметта на това дете ".

Футболистът на " Пари Сен Жермен " Килиан Мпабе написа в " Туитър ": " Боли ме за моята Франция. Неприемлива обстановка. "
През 2022 година рекордните 13 души са били убити при сходни условия спрямо трима през 2021 година и двама през 2020 година, съгласно данни на " Ройтерс ", които демонстрират, че болшинството от жертвите са чернокожи или от арабски генезис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР