Протестиращи в полската столица фермери са изкъртили павете и са

...
Протестиращи в полската столица фермери са изкъртили павете и са
Коментари Харесай

Протестиращи фермери в Полша се нахвърлиха с павета срещу полицията и нахлуха в Сейма

Протестиращи в полската столица фермери са изкъртили павете и са почнали да замерят с тях охраняващите акцията полицейски чиновници, оповестява телевизионният канал Polsat, представен от " Фокус ".

Във Варшава се организира огромен митинг на фермери. Колона от протестиращи потегли от постройката на кабинета на министър-председателя към тази на Народното събрание.

" Група протестиращи започнаха да разглобяват калдъръмения тротоар и да хвърлят павета против полицията “, оповестява медията.

Няколко протестиращи са влезнали в постройката на Сейма, до момента в който е било в ход съвещание на депутатите.

Общонационалният митинг на земеделците в Полша стартира на 9 февруари с блокиране на пътища и контролно-пропусквателен пункт на границата с Украйна. Миналия вторник в полската столица се организира " Походът към Варшава “, проведен от синдикатите на земеделските служащи.

Основните претенции на протестиращите са прекъсване на вноса на селскостопански артикули от Украйна в Полша и отвод от екологичните проекти на Европейския съюз (т.нар. Зелена сделка), която планува цел от нулеви излъчвания в атмосферата до 2050 година.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР