Протестиращи целиха с яйца представителството на Европейската комисия в СофияЯйца

...
Протестиращи целиха с яйца представителството на Европейската комисия в СофияЯйца
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Не искаме българите да бъдат ограбени както през 1996

Протестиращи целиха с яйца представителството на Европейската комисия в София

Яйца полетяха към постройката на представителството на Европейската комисия в София по време на митинга на " Възраждане ". Демонстрантите се оповестиха срещу приемането на еврото, съобщи.

Точно в 12 часа стартира националният митинг на " Възраждане " пред Народното събрание в отбрана на българския лев и срещу въвеждането на еврото.

" Не желаеме България да загуби своята българска валута, тъй като желаеме България да резервира финансовата си самостоятелност, тъй като не желаеме спестяванията и приходите на българите да бъдат ограбени както през 1996 година Защото желаеме решенията за българската банкова и финансова система да бъдат вземани в София, а не в Брюксел ", съобщи водачът на партията Костадин Костадинов.

Според протестиращите, в случай че еврото бъде въведено в този момент, България ще загуби целия си паричен суверенитет и няма да може да дефинира паричната си политика като страна.

" Цял живот съм учена, освен, че съм преподавател, цялостен живот са ме учили, че би трябвало да пазиме и да се борим за българщината, за мен българският лев - това е България ", сподели Красимира.

" В несигурно бъдеще, когато стопански бъдем по напълно различен метод поставени, тогава би могло да се намерения, а в този момент просто е неуместно и пагубно ", уверен е Христо.

Друг протестиращ показа, че не желае да продължава потисничеството на Америка и Запада.

Протестът прерасна в шествие по централните улици на София. Яйца полетяха по постройката на представителството на Европейската комисия. Движението в центъра беше затруднено. А от " Възраждане " обявиха, че към този момент набират подписи за организирането на референдум.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР