Протестиращи строители ще изкарат днес 1000 машини в София в

...
Протестиращи строители ще изкарат днес 1000 машини в София в
Коментари Харесай

Протестиращи строители изкарват 1000 машини по улиците на София

Протестиращи строители ще изкарат през днешния ден 1000 машини в София в границите на мирна проява. Техниката ще бъде ситуирана по бул. " Цариградско шосе " в сектора от мола в посока изхода на столицата.

Това разгласи ръководителят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев.

Акцията обвързвана с митинга на строителите против подлагането на сектора на " невиждани и злостни офанзиви, зад които прозират политически ползи " посредством обвинявания в некачествено осъществяване и неяснота на публични поръчки, прераснали в обвинявания за корист с евросредства. На 16 октомври УС разгласява следната декларация:

Обръщаме се към Вас, с цел да изразим голямото си безпокойствие и изрично неприемане на протичащото се в последната година, и още по-отчетливо през последните месеци, през които българският строителен отрасъл бе подложен на невиждани и злостни офанзиви, зад които прозират политически ползи .

Обвиненията против строителните компании за некачествено осъществяване и неяснота на публични поръчки прераснаха в обвинявания за злоупотреби с евросредства, с цел да преминат всички граници и да доближат до злокобната операция за връзка с ликвидиране на млада жена, водеща на тв предаване. Въпреки бързата работа на следствените органи, довела до разкриването на това закононарушение, отрицателният отзив в интернационален проект към страната ни бе голям.

Продължават и несправедливите обвинявания, че българските компании строят на „ високи цени, а качеството е безобразно “.

Тези офанзиви се отразяват тежко на престижа и на работата на строителния отрасъл , върху който поради недоказани изказвания, хвърлени в общественото пространство, се поставят обидни етикети. Българските строители са наричани „ олигарси, крадци, лъжци и убийци “.

От основаването си до момента Камарата на строителите в България и компаниите, нейни членове, постоянно са работили, спазвайки прецизно законите в Република България, като напъните ни са били ориентирани към основаване на почтена и транспарантна конкурентна среда и ясни правила в сектора. Конкурсите и публичните поръчки се организират според законодателството и имаме вяра, че в нашата страна съществуват задоволително институции, които да подсигуряват тяхната правда и бистрота.

Намираме за недопустимо поради изявления без доказателства, без изговаряне на съответните органи, да се жигосват обществено водещи строителни компании, построили едни от най-мащабните инфраструктурни планове, огромни работодатели и данъкоплатци, и те да бъдат отстранявани от присъединяване в публични поръчки.

Освен че основава напрежение в сектора, това е извънредно неприятен знак към всички евентуални непознати вложители, които биха желали да вършат бизнес у нас.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Строителите на България не са нарушители! Ние сме 250 хиляди души, които желаят да работят и да живеят в България . Искаме да отглеждаме децата си тук! Искаме да построяваме, не да разрушавам. Ние не желаем да бъдем употребявани за политически цели и за предизборна пропаганда! Затова споделяме СТИГА!

КСБ ще изиска незабавни срещи с президента господин Румен Радев, с ръководителя на Народното събрание госпожа Цвета Караянчева, с премиера господин Бойко Борисов, с водачите на парламентарно показаните политически сили.

Нашето предпочитание е на тези срещи, очи в очи с българската страна и общност, да опровергаем всички внушения и недоказани изказвания, отправяни до момента в изказвания и изявления на институции. Високата институционална естрада постоянно подсигурява необятно медийно отразяване, а систематичните обвинявания насаждат у обществото отрицателно отношение към целия отрасъл. Ще изразим безапелационното си противоречие с такава агитация и потреблението на ориста на над 250 хиляди строители и техните фамилии за трупане на политически дивиденти. Ние сме уверени, че почтен политически дял може да бъде изваден единствено в случай че страната седне намерено с нас, чуе и разбере нашите проблеми и дружно изградим политиките за решаването им, по този начин както го правехме до момента.

Както ние носим отговорност пред обществото, контролните и правораздаващите органи, по този начин би трябвало да се търси отговорност от субектите, които основават и популяризират лъжлива и погрешна информация. Това би трябвало да бъде реализирано посредством промени в законодателството и ефикасното и бързо правосъдно произвеждане. Увреждането на комерсиалния авторитет и положителното име на компании, стожери на българската стопанска система, все още не е наказуемо по никакъв метод. Това отваря необятно поле за операции, което не е в полза на заетите в бранша, техните фамилии, както и на техните работодатели.

Надяваме се, че нашите послания ще бъдат чути. Ако това не стане, идната стъпка ще бъде да защитим правата си по всички законови способи, в това число и с национални протестни дейности.

Очакваме от виновните институции решителна интервенция за да се запази спокойствието и предвидимостта в сектора и да се подсигурява върховенството на закона в Република България.

Камарата на строителите в България заявява, че ще бъде поредна в политиката си за отбрана на ползите на своите членове.

Декларацията бе адресирана до: президента Радев, ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, ръководителя на ПГ на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов, Корнелия Нинова (БСП), Волен Сидеров ( " Обединени патриоти " ), Мустафа Карадайъ (ДПС), Гергана Стефанова ( " Воля " ).

Подписка с към 53 хиляди включили се ще бъде импортирана в Народно събрание, Президентството и Министерски съвет.

Строителите желаят още продължение на програмата за енергийна успеваемост.

Ако не бъдем чути, строителите ще стартират митинги - предизвестява Илиян Терзиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР