Протестиращи срещу правителството на Хонконг се опитаха да влязат в

...
Протестиращи срещу правителството на Хонконг се опитаха да влязат в
Коментари Харесай

Протестиращи в Хонконг се опитаха да щурмуват парламента

Протестиращи против държавното управление на Хонконг се пробваха да влязат в постройката на районния парламент, съобщи Ройтерс.

Полицията се намеси и употребява сълзотворен газ против протестиращите, най-вече студенти, които носеха маски и строителни каски. Те се пробваха да обхванат в постройката, разбивайки прозорците, само че бяха пресрещнати от към 100 служители на реда от силите за битка с безредиците, с шлемове и палки.

Обстановката е напрегната и полицията е вдигнала червен афиш, предупреждаващ протестиращите да се оттеглен, или против тях ще бъде употребена мощ.

По-рано служителите на реда се пробваха да разпилян с пикантен спрей и палки събралите се на мястото, където е планувана гала във връзка годишнината от връщането през 1997 година на някогашната английска колония на Китай.

Сградата на районния парламент бе в епицентъра на митингите през последните седмици, проведени против импортиран от държавното управление проектозакон, разрешаващ екстрадициите към континенталната част на Китай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР