Протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван

...
Протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Протестиращи са подслушвани покрай дело срещу Божков

Протестиращи против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев са били подслушвани около дело против хазартния необут Васил Божков, научи Mediapool. Сред следените са юрист Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, известни предишното лято като " Отровното трио ", поела дейна роля в митингите. Делото против Божков пък е било формирано по съмнение, че заплаща за митинги и безредици.

от прокуратурата като уредник на митингите и бяха публикувани негови диалози с журналиста Огнян Стефанов, както и с тогавашния народен представител от левицата Александър Паунов, член на маргиналната Комунистическа партия. В тях хазартният необут обясняваше по какъв начин може да прати хора по площадите. Прокуратурата обаче загатна, че " заговорът " стига по-далеч.

Обявено бе, че Специализираната прокуратура стартира следствие по Глава първа от Наказателния кодекс - за държавна измяна, измама, изменничество и други закононарушения против републиката. По думите на Сийка Милева, говорителка на основния прокурор Иван Гешев, от въпросното следствие ще се разбере, че " проведена незаконна група от обвинени, настоящи политици и публицисти работи, с цел да опази откраднатите от олигарските милиони, даже милиарди от народа ".

Вече близо година няма информация какво се случва с това дело.

Няма нищо нелегално
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР