Протестиращи срещу монархическата институция и искащи въвеждането на републикански режим

...
Протестиращи срещу монархическата институция и искащи въвеждането на републикански режим
Коментари Харесай

Нови протести срещу крал Чарлз III в Лондон

Протестиращи против монархическата институция и искащи въвеждането на републикански режим излязоха по улиците на Лондон, написа Мирър. Недоволстващите освиркаха крал Чарлз III, който участва на църковна работа по случай Деня на Британската общественост. Протестът беше проведен от неправителствената организация " Република " и се организира към Уестминстърското абатство.

Противниците на краля носеха плакати с надписи " Долу короната " и " Той не е моят крал ". Това е следващата проява против Бъкингамския замък за последните 10 дни. Само преди седмица кралят и кралицата-консорт Камила бяха освиркани до момента в който бяха на посещаване в провинциалното градче Колчестър. От " Република " започнаха да ускоряват митингите си против монархът с наближаването на коронацията му, която ще се състои на 6 май. Те дефинираха Чарлз като " нахалник в костюм, който харчи парите на данъкоплатците ". Водачът на протестърското придвижване Греъм Смит сподели, че " президента би трябвало да бъде подложен на критика като всеки различен политик ".

Запитан от публицисти за какво неговата организация прави митинги против краля, а се е въздържала от рецензия до момента в който царуваше майка му, републиканецът призна: " Кралицата беше прекомерно известна, всеки пряк митинг против нея щеше да отблъсне обществото. Подигравките с нея нямаше да се одобряват добре ". От " Република " имат вяра, че наследствената монархия опонира на всички демократични правила и за това би трябвало да бъде отстранена. Те считат, че президентът, чиято роля е да държи под надзор политиците, също би трябвало да бъде определен от обществото.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР