Протестиращи служители блокираха достъпа до един от терминалите на парижкото

...
Протестиращи служители блокираха достъпа до един от терминалите на парижкото
Коментари Харесай

Служители на парижко летище блокираха международен терминал

Протестиращи чиновници блокираха достъпа до един от терминалите на парижкото летище Роаси-Шарл-де-Гол и влязоха в конфликти с полицията, съобщи Асошиейтед прес. Акцията провокира закъснения на полетите и безпорядък и комплициране измежду пасажерите.

Демонстрантите стачкуват против плануваното орязване на някои награди и намаление на заплати. Синдикатите са внесли протестно предизвестие за дните от 1 до 5 юли, когато доста хора отпътуват във почивка, написа Българска телеграфна агенция.

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите пред терминал 2Е, обслужващ предимно международни полети. Репортер на АП на място видя пасажери, които бършат очите си и уплашени деца.

Неколкостотин синдикални деятели с барабани и свирки блокираха достъпа до паспортната инспекция на терминала, вследствие на което стотици пасажери изпуснаха полетите си. Полицаи от силите за битка с безредиците с каски и щитове се разпростряха в близост и пасажерите бяха пренасочени към прилежащия терминал.

Профсъюзите договарят с управлението на оператора на парижките летища Аеропор дьо Пари (Aeroports de Paris) по проект за орязване на заплатите във връзка със спада на пътникопотока поради пандемията. Работодателите показват, че приходите през 2020 година са намалели с 80 % и че се пробват да избегнат съкращения посредством намаление на заплатите
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР