Протестиращи ще изградят денонощен палатков лагер пред Съдебната палата тази

...
Протестиращи ще изградят денонощен палатков лагер пред Съдебната палата тази
Коментари Харесай

Издигат денонощен палатков лагер срещу Гешев

Протестиращи ще изградят денонощен палатков лагер пред Съдебната палата довечера. Целта е да не се позволява основния прокурор Иван Гешев да влезе в кабинета си, който е на 4-я етаж в постройката. Това оповестиха пред " Фрог " основателите, които са от гражданското придвижване " Агора " и майките от " Сестемата ни убива ".

Палатките ще стартират да се построяват към 19 часа. Сформирани са и графици за наряди, тъй че регионът към Палатата да е под наблюдаване 24 часа. „ Зона без каскети “ ще е мотото на лагера. Според уредниците лагерът ще бъде еднакъв като този на " Орлов мост " през лятото на 2020 година Надават се, че полицията няма да попречи на митинга.

Още предходната седмица публичното неодобрение пред постройката на съда се възобнови с нова мощ, като този път то е с съответно искане - оставката на Иван Гешев. Група жители даже съумя да влезе в Палатата и да престои часове наред пред кабинета на „ Главния “, скандирайки: „ Гешев е срам. Оставка и затвор! “.

От тази сряда - 9 юни, БОЕЦ също ще блокира Съдебната палата, с цел да не допусне Гешев да припари до работното си място. Лидерът на организацията Георги Георгиев посочи, че е получил поддръжка от всички партии на митинга. Отделно от това „ Правосъдие за всеки “ продължава да провежда митинг веднъж в седмицата против Гешев, както и с искане за незабавна промяна в правосъдната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР