Протестиращи се сблъскаха със силите на реда за борба с

...
Протестиращи се сблъскаха със силите на реда за борба с
Коментари Харесай

Сблъсъци и бой с полицията в Париж

Протестиращи се сблъскаха със силите на реда за битка с всеобщите вълнения в Париж по време на следващите всеобщи демонстрации, откогато президентът Еманюел Макрон разпали публичния яд, като прокара през френския парламент законопроект за по-висока пенсионна възраст без гласоподаване.

Има десетки арестувани измежду тези, които хвърляха запалителни бутилки. Стачките на служащите нарушиха пътуването във Франция, защото протестиращите блокираха железопътни гари, летище " Шарл дьо Гол " в Париж, рафинерии и пристанища.

По-рано десетки хиляди се събраха на площада на Бастилията, като доста от тях развяваха синдикални флагове под звуците на общоприети протестни песни, когато започнаха да минават през столицата. Днес в цялата страна бяха проведени повече от 250 митинга, а синдикалните водачи похвалиха " забележителната " готовност.

Нарушена беше работата на високоскоростните и районните влакове, метрото в Париж и системите за публичен превоз в други огромни градове. Около 30 % от полетите на парижкото летище Орли бяха анулирани.

Айфеловата кула и Версайският замък бяха затворени в четвъртък заради стачките.

Макрон съобщи в сряда, че законопроектът на държавното управление за повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години би трябвало да бъде прибавен до края на годината.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР