Протестиращи се събраха в центъра на германския град Майнц днес,

...
Протестиращи се събраха в центъра на германския град Майнц днес,
Коментари Харесай

Нови демонстрации заради убийството на 14-годишно момиче в Германия

Протестиращи се събраха в центъра на немския град Майнц през днешния ден, подновявайки демонстрациите поради изнасилването и убийството на тийнейджърка , за което е упрекнат иракски емигрант, съобщи ДПА.
 
 БГНЕС, списък

Според проверяващите 14-годишната Сузана Ф. е била изнасилена и убита във Висбаден през май. Основният обвинен - 20-годишният претендент за леговище от Иракски Кюрдистан Али Б, избяга от страната, след което бе върнат назад.
 

Демонстрациите са свикани от дясната самодейност " Направете нещо! " и съгласно полицията в днешния митинг са се присъединили към 100 души. Едновременно с това две контрадемонстрации в Майнц под лозунга " Майнц не е място за мизантропи - бежанци, добре пристигнали " събрали към 120 души, заяви представител на полицията.
 
 БГНЕС-->

Няма известия за произшествия при никоя от демонстрациите . Али Б. в началото съумя да се върне в Ирак, само че бе депортиран и върнат в Германия. Германската прокуратура заяви предходната седмица, че той е признал убийството на тийнейджърката, само че отхвърля да я е изнасилил.
 
Експерти по право показаха песимизъм за метода, по който обвиненият е бил открит и върнат в Германия. Иракското държавно управление в Багдад също подлага на критика прехвърлянето му като противозаконен, защото сред Ирак и Германия няма подписан контракт за екстрадиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР