Протестиращи се събраха в столицата с искане за повече детски

...
Протестиращи се събраха в столицата с искане за повече детски
Коментари Харесай

Родители се събраха на протест с искане за повече детски градини и ясли в София

Протестиращи се събраха в столицата с искане за повече детски градини и ясли, предава Българска телеграфна агенция.

Около трийсетина родители пристигнаха с децата си пред Столичната община, макар дъжда, на проведен митинг, на който под съпровода на детски песни показаха негодуванието си против невъзможността огромна част от децата в столицата да бъдат записани в детска градина или ясла.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Протестът с шествие мина около храм-паметника " Александър Невски " и Българска академия на науките, и приключи пред Народното събрание.

Искаме дотъкмяване на започнатите планове и стремително строителство на нови детски заведения, доколкото това е допустимо, съобщи от спонтанната естрада пред Народното събрание организаторката Павлинка Вълчева.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Протестиращите родители упорстват и за отплата за неприетите деца без ограничаване във възрастта. По думите на Вълчева, и по-малките също заслужават обезщетение. Тя означи, че в този момент такова се дължи единствено за децата, които са над 3-годишна възраст. Тя подсети, че над 12 000 деца са останали неприети в детски градини или ясли през тази година.

Цветослав Цачев, татко на Надя, която е на година и половина, означи, че детето му не е признато в общинска детска градина и след няколко месеца ще би трябвало да посещава частна.

" Ние най-вероятно ще се оправим и с това предизвикателство, за жалост, съм сигурен, че за огромна част от хората, които са решили да отглеждат дете тук, в България, това ще бъде доста мъчно, сподели той и добави, че желаят освен места в детски градини и ясли, само че и да живеят в една естествена и добре подредена страна, където всеки един да просперира.

Не е обикновено да няма места за децата ни в детските градини в ХХI в., означи и Ирина Колева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР