Протестиращи се събраха през уикенда в Белгия и Германия, за

...
Протестиращи се събраха през уикенда в Белгия и Германия, за
Коментари Харесай

Протести срещу носенето на маски в Белгия и Германия

Протестиращи се събраха през уикенда в Белгия и Германия, с цел да изразят неодобрение от носенето на маски като защитна мярка против болестта с новия ковид. В същото време Световната здравна организация разгласи, че е доближат през миналото денонощие, а маските са едно от най-ефективните средства за ограничение на болестта.

Близо хиляда души се събраха през вчерашния ден в центъра на немския град Хамбург, с цел да стачкуват против условието за носене на защитни маски в границите на ограничаващите ограничения за преодоляване на разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

Ораторите на митинга обявиха, че ограниченията на държавното управление за битка с ковид нарушават няколко члена на главния закон на страната.

В града се състоя и контрадемонстрация на по-малка група хора, облечени в черно и носещи флагове на крайнолявото придвижване Антифа.

Тъй като участниците в главната проява не носеха маски, полицията прикани уредниците да прекратят събитието след час и половина, тъй като са нарушили разпоредбите за сходни манифестации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР