Протестиращи се събраха пред сградата на албанския парламент в Тирана,

...
Протестиращи се събраха пред сградата на албанския парламент в Тирана,
Коментари Харесай

Опозицията в Албания поиска отстраняване на премиера Еди Рама

Протестиращи се събраха пред постройката на албанския парламент в Тирана , с цел да изискат отстраняването на премиера Еди Рама от власт, заяви Албанското радио и телевизия.

Днешният митинг е третият за последната седмица след тези на 11 и 13 февруари и е иницииран от Демократическата партия на Албания
След края на последния митинг на 13 февруари водачът на демократите Сали Бериша акцентира, че „ тази борба (т.е. протестирането) ще продължи до цялостната победа на демократичната гражданска война над монизма на Еди Рама, учреден на престъпност и опиати “.

Бериша се причисли и към днешния митинг, само че близкият му съдружник Илир Мета, който е водач на опозиционната Партия на свободата, не взе участие в митинга, отбелязва албанската медия.

В речта си пред протестиращите Бериша съобщи, че всички, които участват, стачкуват „ за всеки албанец, който има вяра, че Народното събрание би трябвало да бъде храм на демокрацията, а не бункер на неразрешеното слово “.

Думите на Бериша идват, откакто по-рано през днешния ден Албанското радио и телевизия заяви, че 12 депутати от Демократическата партия са отстранени от Народното събрание за 10 дни и няма да вземат присъединяване в днешното пленарно съвещание поради непочтено държание на предходните съвещания. Сред тях са Сали Бериша и претендентът на демократите за кмет на Тирана на идните локални избори през май Белинд Къличи.

Отстраняването на дванадесетте депутати докара до конфликти с защитата, защото някои от тях се пробваха да нахлуят в Народното събрание, с цел да вземат присъединяване в пленарното съвещание, което се организира по едно и също време с митинга на опозицията, осведомят албанските медии.

60-годишен мъж от северната част на Албания се появи на митинга на кон, като съобщи пред Евронюз Албания, че е тръгнал рано сутринта с коня си, с цел да взе участие в митинга, няма пенсия и стачкува „ за насъщния и против несправедливостите на Еди Рама “.

Сали Бериша разгласи, че идващият народен митинг ще се организира на 3 март, показват локалните медии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР