Протестиращи са се събрали пред сградата на парламента с надпис

...
Протестиращи са се събрали пред сградата на парламента с надпис
Коментари Харесай

Протест пред парламента съпроводи клетвата на новите депутати

Протестиращи са се събрали пред постройката на Народното събрание с надпис " Съединението прави силата ", където стартира тържественото съвещание, с което се открива новоизбраното 45-то Народно заседание. Те насочиха искане Народното събрание да се саморазпусне и да има нови избори и служебно държавно управление.

Хората упорстват и за цялостно следствие на държавните управления на ГЕРБ. Засилено е полицейското наличие в региона.

На тържественото съвещание президентът Румен Радев ще направи послание към народа и народните представители, а шестте политически сили ще показват целите си.

Първото съвещание бе намерено от най-възрастния народен представител - Мика Зайкова, определена от името на партията на Слави Трифонов " ИТН ":

„ И по този начин, дами и господа, неумолимият ход на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно заседание, за което съм доста щастлива и нека да съм добра орисница ".

„ Ние тук в действителност можем да създадем нещо доста значимо. Независимо от това, че сме разнообразни, без значение от това, че имаме разнообразни политически убеждения, мисля, че имаме една-единствена цел, а това е просперитетът на България и нейното почтено място в европейското семейство. И аз съм сигурна, дами и господа, че всеки един от вас ще даде максимума от своите познания и умения, с цел да реализираме тази цел ", съобщи още Мика Зайкова.



След речта ѝ депутатите поставиха записаната в Конституцията клетва да съблюдават законите и да се управляват от ползите на народа, някои от тях отдалечено.
Очаква се в обръщението си президентът Румен Радев да очертае главните задания пред новото ръководство на страната и да даде оценка на провелата се изборна акция.

По време на днешното съвещание ще бъдат определени ръководител и заместник-председатели на Народното събрание. Засега е ясно, че ГЕРБ ще предложат Цвета Караянчева за ръководител, а по неофициална информация - претендентът за ръководител на втората по величина политическа мощ " ИТН " ще е Ива Митева.

Българска социалистическа партия към този момент оповестиха Кристиан Вигенин като свое предложение за заместник-председател, а за този пост - обединението " Изправи се! Мутри вън! " предлагат Татяна Дончева.

Също по този начин стана известно, че Десислава Атанасова сменя Даниела Дариткова на поста ръководител на парламентарната група на ГЕРБ.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще оглави групата на социалистите, а Мая Манолова - тази на обединението " Изправи се! Мутри вън! ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отхвърли депутатското си място в 45-ото Народно заседание, прикани определените си депутати още през днешния ден да подават промени в Изборния кодекс за мажоритарно гласоподаване:

" Защото всичките ми се коства, че доста лъжеха за мажоритарните избори, че били „ за " тях. Да забележим какъв брой са били почтени! Ние с партията " ИТН " може да го приемем - отиваме на мажоритарни избори и тогава към този момент мажоритарно определеният парламент може, в случай че щѐ, всеки ден да сменя прокурор, министър председател, каквото желаят да вземат като решение. Това ще е гласът национален, гласът Божи ".

Мая Манолова пък разгласи, че към този момент е подготвен планът за основаване на Комисия за проверка на досегашното ръководство:

" Ще желаяме чуване на Борисов още в петък за Плана за възобновяване и резистентност ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР