Протестиращи продължиха да събират във вторник, като се противопоставят на

...
Протестиращи продължиха да събират във вторник, като се противопоставят на
Коментари Харесай

Протестите в Мианмар продължават въпреки забраните на хунтата

Протестиращи продължиха да събират във вторник, като се опълчват на предизвестията от военната хунта за дейности против огромни събирания, съобщи Агенция Франс Прес.

Лидерът на хунта Мин Аун Хлайнг даде обещание да бъдат извършени избори в първото си послание, притиснат от реакцията след завземането на властта. Той повтори недоказани обвинявания в машинация по време на изборите през ноември предходната година, извоювани от Националната лига за народна власт на Аун Сан Су Чжи.

" Ще имаме многопартийни избори и ще предадем властта на този, който завоюва на тези избори, според разпоредбите на демокрацията, " сподели той.

Коментарите провокирах а гневни отговори в обществените медии .
 Мианмар залят от най-големите митинги от Шафрановата гражданска война
Мианмар залят от най-големите митинги от Шафрановата гражданска война

Десетки хиляди излязоха на митинги в Мианмар

Западните държавни управления необятно осъдиха преврата, макар че до момента нямаше съответни дейности за оказване на напън върху генералите. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации прикани за освобождението на Су Чжи и други арестувани. Съветът за правата на индивида на Организация на обединените нации ще организира специфична сесия в петък, с цел да разиска рецесията по разпореждане на Англия и Европейския съюз. Администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи, че обмисля целенасочени наказания.

Миналата седмица военните завзеха властта, откакто без доказателства настояват, че провелите се по-рано избори са били фалшифицирани.
 Снимка 517710
Източник:

Те също по този начин оповестиха изключително състояние в продължение на една година в Мианмар, до наскоро известна като Бирма, а властта е предадена на главнокомандващия Мин Аун Хлайнг.

Национална лига за народна власт, в това число президента Уин Минт, бяха сложени под домакински арест.

Избирателната комисия съобщи, че няма доказателства в поддръжка на изказванията за фалшификации.
 Мианмар блокира още обществени мрежи
Мианмар блокира още обществени мрежи

След Фейсбук пристигна ред на Twitter и Instagram
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР