Протестиращи от „Възраждане” блокираха бул. „Цар Освободител” пред Народното събрание. Протестът

...
Протестиращи от „Възраждане” блокираха бул. „Цар Освободител” пред Народното събрание.
Протестът
Коментари Харесай

Бул. Цар Освободител блокиран от протест на Възраждане, скандира се Оставка

Протестиращи от „ Възраждане” блокираха бул. „ Цар Освободител” пред Народното събрание.

Протестът им е проведен с искане за оставка на държавното управление на Кирил Петков. Демонстрантите развяват партийни флагове на „ Възраждане “ и българския байрак оповестяват от Dariknews.bg.

Събралите се скандират „ Оставка “. Издигнат е афиш с надпис: " Историята на България не се продава ". Към протестиращите се причислиха и депутати от партията.

Протести имаше и по-рано денем. Демонстрацията бе за оставка на държавното управление. Засилени са ограниченията за сигурност към постройката на Народното събрание, където текат дебатите по вота на съмнение към кабинета на Кирил Петков. Поставени са железни заграждения, има кордон служители на реда, по-рано бе докарано и водно оръдие.

Припомняме, че 11 митинга са планувани около дебатите и гласуването на вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. От едната страна на Народното събрание ще стачкуват в поддръжка на кабинета. Уведомленията за осъществяване на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала се организират дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато евентуално ще се организира гласуването.

Ден по-рано от Министерство на вътрешните работи обявиха, че ревизират апели за ескалация на напрежението на плануваните митинги в обществените мрежи.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР