Протестиращи от Асеновград внесоха в парламента подписка с редица искания

...
Протестиращи от Асеновград внесоха в парламента подписка с редица искания
Коментари Харесай

Жители на Асеновград искат изселване на ромите, живеещи в незаконни постройки

Протестиращи от Асеновград внесоха в Народното събрание подписка с редица претенции по отношение на напрежението сред българи и роми в града. Те упорстват за срутване на всички противозаконни постройки и изселване на нелегално живеещите там.

Роми нападнаха гребци в Асеновград
 
Сред настояванията са прекъсване на обществените и детските помощи за необразовани деца и на тези, които не вървят на учебно заведение. " Искаме да се промени хранилката на циганите-социалните помощи и надбавките за деца, които нямат обучение, да се спрат. Циганите към този момент са над милион-милион и половина, те ни превзеха. Не знам след 20 години какво ще стане ", разяснява художникът Папа Жан, който е един от подписалите петицията.

Родители на битите млади гребци: Искаме по-силна полиция!
 
Той изясни, че неговият внук е един от битите в Асеновград гребци. " Заели сме се каквото можем да помогнел за цялостната интеграция на тези хора, тъй като нещата са отвън надзор. Искаме да ги интегрираме посредством културни мероприятия, посредством наложително образование в учебните заведения ", сподели още Папа Жан.
  По тематиката Ромските гета - бомба със закъснител?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР