Протестиращи организации, които са различни от тези, които настояват за

...
Протестиращи организации, които са различни от тези, които настояват за
Коментари Харесай

Част от протестиращите фермери готови на примирие с МЗХ

Протестиращи организации, които са разнообразни от тези, които упорстват за оставката на земеделския министър, към този момент са почнали диалози с Министерство на земеделието и храните. Дори разговорът бил доста добър. Това стана ясно от конференция на Обединени аграрни производители.

Ако им хареса текста нащели да го подпишат и те. Искат обаче под него да стои подписа на премиера или на Мария Габриел, с цел да има гаранция, че ограниченията в него ще се случат.

Венцислав Митков показа, че фантазията им била да се сплоти бранша. Обединението се случва, регистрира той. Другите от бранша, които подписали контракта с властта, съставляват 10% от бранша. Предали са на политическа мощ Закона за браншовите организации и чакат отговор дали ще го припознаят. Митков желае да види съглашението и в случай че ги удовлетворява, ще спрат митингите. Не се борим за някакви пари, а за действителни промени, акцентира той. От организацията са участвали на 2 срещи в Министерски съвет.

Тодор Джиков, който показва картофопроизводителите изясни, че съглашението изключило огромна част от производителите. Картофопроизводителите няма да получат обвързано подкрепяне, по думите му. Те желаят цялостна проверка на Стратегическия проект, само че властта отказала. А законите за сектора, в случай че нямат поддръжка от партиите в болшинството, те ще останат на хартия, по думите на Джиков. Те желаят да знаят каква ще е позицията ни за зелената договорка и за вноса на аграрни храни от трети страни. Производителите са под ценови напън.

Производителите, които не утвърждават съглашението, недоумяват за какво гъбите са изключени от украинската помощ. От Министерство на земеделието и храните не желали самостоятелно да договарят с обособените организации. Гъбопроизводителите желаят също да бъдат подпомагани. Те не могат да се включат в обвързаната поддръжка.
 С (не)мирен митинг земеделците още веднъж идват на жълтите павета
С (не)мирен митинг земеделците още веднъж идват на жълтите павета

Днес са блокирани Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " и " Калотина " и пътят сред Русе и Велико Търново
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР