Протестиращи нападнаха полицейски управления в Сиатъл и Портланд. По информация

...
Протестиращи нападнаха полицейски управления в Сиатъл и Портланд. По информация
Коментари Харесай

Протестиращи атакуваха полицейски управления в Сиатъл и Портланд

Протестиращи нападнаха полицейски ръководства в Сиатъл и Портланд.
По информация на телевизия Fox News тази нощ нападатели са разрушили стъклото и са се пробвали да влязат в постройката на полицейски сектор в западната част на Сиатъл, само че чиновниците на реда са съумели да ги отхвърлен.
В Портланд протестиращи са запалили през миналата нощ едно полицейско ръководство и са предизвикали конфликти със силите на реда в разнообразни региони на града.
Властите в Сиатъл се съгласиха да запазят до на следващия ден сутринта " самостоятелната зона ", оповестена в една от централните елементи на града. Решението е взето след срещата на кмета Джени Дъркан с представители на протестиращите. По информация на CNN те съвсем напълно са напуснали тази зона, която се трансформира в епицентър освен на демонстрации, само че и на безредиците там.
В понеделник кметът на Сиатъл разгласи, че " самостоятелната зона " ще бъде опразнена и чиновниците ще се върнат в намиращото се там полицейско ръководство. Решението беше взето, откакто силите на реда се пробваха да обхванат на територията, следена от протестиращите, след получен сигнал за пукотевица. Те се сблъскаха със опозиция от страна на намиращите се там стачкуващи, като при престрелката един човек е бил погубен, а втори – приет в болница.
Протестиращите в Сиатъл оповестиха за " самостоятелна зона " един от централните региони в града, опънаха десетки палатки по улиците и сложиха заграждения. Местните управляващи взеха решение да освободят полицейския сектор там, с цел да понижат напрежението, след което в него се настаниха стачкуващи.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж разгласи участниците в безредиците в Сиатъл за анархисти и терористи. Той разкритикува кмета на града и губернатора на щата Вашингтон поради бездействието им, като разгласи, че редът в Сиатъл може да бъде възобновен благодарение на националната армия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР