Протестиращи нападнаха и изгориха жив полицай в Перу, съобщи АП.

...
Протестиращи нападнаха и изгориха жив полицай в Перу, съобщи АП.
Коментари Харесай

Протестиращи изгориха жив полицай в Перу

Протестиращи нападнаха и изгориха жив служител на реда в Перу, заяви АП. Демонстрациите им не престават от свалянето на някогашния президент Педро Кастильо насам и са изпълнени с принуждение. Броят на жертвите до момента е 47.
Прочетете още
29-годишният Хосе Луис Сонко Киспе патрулирал в понеделник вечерта с сътрудник в Хулиака - град покрай границата с Боливия и езерото Титикака, когато ги нападнала навалица. Подпалили автомобила им. Оцелелият Роналд Вилясанте Токе споделя след това, че двамата са били " арестувани и физически нападнати от към 350 протестиращи ".

Киспе бил погубен преди идването на още служители на реда. Когато пристигнало подкреплението, униформените видели единия си сътрудник пребит и вързан, а другият - мъртъв.

Вилясанте бил откаран с голям брой пострадвания по главата в болница.

Министър-председателят Алберто Отарола удостовери гибелта на униформения на съвещание на Конгреса. Той разгласи и тридневен комендантски час от 20 ч. до 4 ч. в Пуно, а в сряда - ден на печал.

Президентът Кастильо беше свален при започване на декември и задържан, откакто се опита да разпусне Конгреса, с цел да предотврати личния си импийчмънт. Оттогава размириците не стихват.

Убийството на полицейския чиновник настъпи след убийството на 17 души в понеделник в Хулиака, когато митингите с искане за незабавни избори се възобновиха в селски региони на страната, които са лоялни към Кастильо. Наследничката му на поста Дина Болуарте е привърженичка на проекта изборите да са през 2024 г,
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР