Протестиращи жители на Панчарево и Кокаляне блокираха пътя Самоков -

Протестиращи жители на Панчарево и Кокаляне блокираха пътя Самоков - ...

Протестиращи от Панчарево блокираха пътя Самоков - София


Протестиращи жители на Панчарево и Кокаляне блокираха пътя Самоков - София в района на Кокалянското ханче, съобщиха от Dir.bg

Причината за недоволството им са зачестилите спирания на електрозахранването, както и липсата на инфраструктура.

Според протестиращите улиците им са в "бедствено" състояние, а в двете столични села тротоарите се рушат. По думите им от години има проблем и с канализацията. Демонстрантите обърнаха внимание и че състоянието на "Самоковско шосе" от години е лошо, а мерки не се взимат.

Движението се пренасочва, а по пътя вече са образуваха големи колони от автомобили.

Същевременно пред Министерския съвет започна юбилейният протест по повод 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. Представители на инициативата "Системата ни убива" са организаторите. Исканията са същите - оставка на правителството и на главния прокурор.

Мястото вече е готово за демонстрацията, монтирана е озвучителната техника. Постоянно пристигат нови хора, които искат да се включат в проявата, съобщи БНР.

Палатката на "Системата ни убива" е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано - "Силни сме обединени".

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че - "200 е много специално число. От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200", пишат организаторите.

"От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът постави", пишат представители на "Системата ни убива".

Все още няма яснота как точно ще протече протестът. Той е планират като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа.

Движението на автомобили в момента се осъществява нормално.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg