Протестиращи изгориха сметки за ток, парно и храни пред сградата

...
Протестиращи изгориха сметки за ток, парно и храни пред сградата
Коментари Харесай

Протестиращи изгориха сметки за ток, парно и храни пред МС след автошествие в София

Протестиращи изгориха сметки за ток, парно и храни пред постройката на Министерския съвет (МС). Демонстрацията бе проведена от членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, които по-рано през днешния ден организираха автошествие в центъра на София. Причината за недоволството е повишаването на живота. Вътрешна македонска революционна организация подлагат на критика водената от държавното управление политика за справяне с рецесиите. На митинга бяха отправени и апели за оставка.

Пред медиите евродепутатът и съпредседател на партията Ангел Джамбазки разяснява, че кабинетът не може да се оправи с ценовата рецесия – за електрическата енергия и всички комунални услуги. Той уточни някои от ограниченията, които съгласно Вътрешна македонска революционна организация могат да бъдат подхванати – да се наложи мораториум върху износа на на ниска цена ток от АЕЦ „Козлодуй“, мораториум върху заплащането на въглеродните квоти, да се спре краткотрайно заплащането на Данък добавена стойност върху сметките за ток.

Джамбазки сподели, че митингът е проведен в неделя, тъй като е придружен от обсада и партията не желае да основава стеснение на жителите. Заради демонстрацията пред Министерски съвет беше блокирано част от придвижването в региона.

По думите на евродепутата и съпредседател на партията, в случай че няма ограничения след този митинг, ще се пристъпи към „по-широко дейности с повече блокади“. Той уточни, че партията поддържа митинга на служителите на реда и пожарникарите.

За Българска телеграфна агенция досегашният водач на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен боен министър Красимир Каракачанов съобщи, че ръководещите би трябвало да спрат да се оправдават с предходната власт и да подхващат действителни дейности за справяне с проблемите.

Той разкритикува държавното управление и за водената външна политика.

Да заявят недоволството си от държавното управление, през днешния ден пред Министерски съвет пристигнаха и от Гражданско съдружие „Движение българска демокрация“.

Протестът завърши с обиколка по основните улици на София.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР