Протестиращи и полиция стигнаха до сблъсъци пред сградата на ДКЕВР,

...
Протестиращи и полиция стигнаха до сблъсъци пред сградата на ДКЕВР,
Коментари Харесай

Сблъсъци пред ДКЕВР заради поскъпването на водата

Протестиращи и полиция стигнаха до конфликти пред постройката на ДКЕВР, до момента в който тя разисква новите цени на водата през 2019 година Недоволните от увеличението на цената на водата се пробваха да нахлуят в постройката на енергийния регулатор, поради което се стигна до физически конфликти с полицейски чиновници, съобщи " Фокус ".

Омбудсманът Мая Манолова предложения представители на протестиращите да участват на съвещанието на ДКЕВР, само че те отхвърлиха. Те упорстваха ръководителят на Комисията Иван Иванов да слезе при тях.

Увеличаването на цената на водата е незаслужено, сподели Манолова по време на публичното разискване на Комисията.

" Тук съм поради паниката на жителите от идното нарастване на цените на водата и поради десетките тъжби, свързани с цената и качеството на услугата, както и с връзките на жителите и ВиК сдруженията. Наясно съм, че препоръчаното нарастване на цената на водата във ВиК сдруженията е авансово заложено и попада в съответните нормативни документи, само че това, че е заложено и планувано не значи, че е заслужено. Казвам го напряко - това нарастване на цената на водата не е заслужено поради ниските приходи и поради обществената нетърпимост ", сподели още омбудсманът.

С най-голям % се усилва цената на водата във ВиК Видин, Бургас, София, Благоевград и Добрич. " В същото време обществената търпимост на ВиК услугите в тези райони за 2019 година понижава, означи Манолова. Това, по думите й, демонстрира, че приходите на семействата понижават на фона на нарастването на цените на водата в съответните райони. Това действително утежнява още повече така и така влошаващото се положение на българските семейства поради растежа на съществени артикули и други услуги. Липсва и усъвършенстване на качеството на услугата - на качеството на водата и на индикаторите, отнасящи се до загуби на вода, посочи Манолова. Според омбудсмана липсват и действително осъществени вложения.

(Снимката е архив)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР