Протестиращи граждани се събраха около парламента. Поводът са гласуваните промени

...
Протестиращи граждани се събраха около парламента. Поводът са гласуваните промени
Коментари Харесай

Протест против хартиенaта бюлетина пред НС, движението е блокирано

Протестиращи жители се събраха към Народното събрание. Поводът са гласуваните промени в изборното законодателство от страна на депутатите, които дефинитивно одобриха връщането на хартиените бюлетини, като се вкарва смесено гласоподаване.

Движението по бул. " Цар Освободител " е блокирано. Обстановката е спокойна, няма напрежение, само че в региона има засилено полицейско наличие, осведоми

Протестиращите се заканиха, че ще останат пред Народното събрание, до момента в който депутатите приключат работата с Изборния кодекс.

По-рано през днешния ден депутатите утвърдиха предлагането на правната комисия гласоподавателят да може да гласоподава по желание - с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласоподаване. Народните представители прегласуваха и отхвърлиха на второ четене предложение на Движение за права и свободи да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини, евентуално от локалните избори. 

Сред уредниците на митинга са Инициатива " Правосъдие за всеки ", гражданското съдружие " Ние идваме ", БОЕЦ, както и " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР