Протестиращи граждани с плакати да се спре насилието над животни

...
Протестиращи граждани с плакати да се спре насилието над животни
Коментари Харесай

Демонстрати протестират срещу насилника на кучето Мечо

Протестиращи жители с плакати да се спре насилието над животни са пред постройката на Съдебната палата в София. Те стачкуват против насилника на кучето Мечо Захари Шулев, предадеБГНЕС.

Много от жителите са пристигнали дружно със своите домашни любимци. Някой издигат плакати с изписани на тях цитати на Марк Твен, а други гласят: " Горд кучераст ".

Протестиращите упорстват похищенията против животни да се преглеждат при цялостната суровост на закона.

Припомня, че 37-годишният мъж, показал особена свирепост към куче, беше притеглен към наказателна отговорност и арестуван за 72 часа. В края на предходната седмица той беше арестуван под стража с поставената от Софийски областен съд най-тежка мярка за неотклонение.

От неправителствената организация Animal Rescue алармираха за случая с доброжелателното бездомно куче Мечо. Те разпространиха видеокадри от камера, на които се вижда по какъв начин в 12 без 15 през нощта мъж излиза от вкъщи си и примамва с храна бездомно куче. Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка.

Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва.

“Вече не тича, тъй като има счупени кости и голям брой порезни рани. Не маха с опашка, тъй като изпитва неистова болежка. Там го намират сутринта съседи. Кучето е Мечо. Десетинагодишно момче, обичливо и доброжелателно. Сега Мечо е при нас ”, оповестяват от организацията.

Оттам са създали свое следствие, съгласно което “свидетели описват, че това принуждение продължава от години. Че са чували писъците на безчет кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили подпомагане от полицията, само че не са го получили ”

“Ние имаме вяра, че с цел да проработи системата, би трябвало да я накараме да работи. Предадохме на полицията записите от камерата, имената на десетки очевидци (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не би трябвало да вижда и чува); епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за непрекъснато наблюдаване през първите няколко дни, след намирането му. Епикриза, в която се установяват счупените кости и порезните рани.

И до момента в който дружно с лекар Златинов се борим за Мечо, чакаме с неспокойствие полицията и прокуратурата да си свършат работата по метод, който да приключи тази чудовищна свирепост, траяла дълго и лишила неизвестно какъв брой животи.

Защото, съгласно законите на България, насилието против животни е закононарушение. И е време за закононарушенията да има санкции ”, е позицията на организацията.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР