Протести в защита на природата се провеждат тази вечер в

...
Протести в защита на природата се провеждат тази вечер в
Коментари Харесай

Протести в няколко града в защита на Натура 2000 и срещу бетона по морето

Протести в отбрана на природата се организират довечера в доста градове в страната против подготвяните промени в закона за биоразнообразието, заяви БНР.

В София протестно шествие потегли от паметника на Алеко Константинов на бул. " Витоша ".

Основното неодобрение на жителите е ориентирано против научните институции от процеса на ръководство на екологичната мрежа " Натура 2000 ".

Според протестиращите ограничението на пълномощията на българските учени ще даде зелена светлина на повече капиталови планове, а резултатът ще е заличаване на българската природа.

" Протестираме срещу безобразията по отношение на българската природа, в частност Черноморието. Безобразие, всеобщо застрояване на естествени обекти, природата е нещото, което българите ценят най-високо във всички социологически изследвания ", декларират протестиращите.

" Каузата е да спрат строителствата по морето и по предпазените местности в България " , допълват още недоволстващите.

Еколозите са безапелационни, че промените освен опонират на европейското законодателство, само че и заплашват скъпото биоразнообразие.

Шествието ще приключи пред постройката на Народното събрание. В Русе също се включиха в митинга.

По информация на Българска национална телевизия природозащитници излязоха и на митинг в центъра на Благоевград.

С лозунга " Не желаеме бетон, а естествен за природата закон ", те приканват за смяна в новия закон, тъй като по думите им в случай че той се одобри, екоминистърът ще може самичък взема решение къде да се строи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР