Протести в столицата и няколко големи града в неделя се

...
Протести в столицата и няколко големи града в неделя се
Коментари Харесай

Протести в няколко български града: Русия без Путин

Протести в столицата и няколко огромни града в неделя се организираха под надпис " Русия без Путин ". В София недоволните се събраха в непосредствена непосредственост до НДК.

Призивите на стачкуващите гласят  " Free for A. Navalny! Русия без Путин – килъра на дами и деца! ", " Мястото на пл. " Немцов " е до оградата на Мутрофанова! ", " Свобода за Навални! ", " Осигурете леговище за Глазунова, Санина, Стручев и всички съперници на войната на Путин! ".

На мястото на митинга е разпънато и знаме с цветовете бяло-синьо-бяло. То символизира същинския за демонстрантите-противници на президента Владимир Путин народен байрак на Руската федерация, защото от него е отстранен аленият цвят, който те дефинират като цвят, олицетворяващ експанзията на Руската федерация в Украйна и терора върху съветските жители, които се опълчват на съветската държавна политика и кремълския режим.

" Днес сме тук, с цел да подкрепим нашите другари от свободна Русия в тяхната самодейност " Русия без Путин ", тъй като Путин е едно зло, което, както виждаме, целия свят към този момент си пати от него. Не остана спор, който да не е забъркал на всички места – освен в Украйна ", каза пред БГНЕС Колю Карастоянов.

Протестиращият е безапелационен, че  " всичко зло е Путин ", като прикани за  " Русия без Путин "  и  " независимост за Навални ". Според него обстановката в РФ няма да се промени след президентските избори.  " В Русия няма народна власт. Изборите са проформа. Просто минават едни въоръжени хора с изборни описи и в случай че смееш, не гласуваш за Путин. Просто това е проформа отвред ", заяви той.

Карастоянов разяснява, че бяло-синьо-бялото знаме е новото знаме на Русия  " без алената линия, която е кръвта ".

Мая Маркова показа, че постоянно взе участие на митингите на Сдружение за свободна Русия, с цел да поддържа настояванията им за демократизиране на Русия и за леговище на съперниците на Путин, търсещи леговище в България.  " Бяло-синьо-бялото знаме се получава като от знамето на Русия се махне аленият цвят – цветът на кръвта. Противниците на Путин и на настоящия съветски режим са възприели това знаме, знамето на бореща се, свободна Русия ", обясни дамата.

Според нея изходът от президентските избори в РФ е превдварително решен.  " Путин ще завоюва, към този момент се знаят и процентите – над 90% ще има. Но забавното е, че все пак Путин се стреми да не ядосва своите жители прекалено много преди този момент, да вземем за пример отсрочва мобилизацията. Очаква се готовност и изцяло утежняване на ситуацията след изборите ", допълни Маркова.

Пловдив също се включи в самодейността за митинги против ръководството на съветския президент Владимир Путин. Мирната проява се състоя пред Централната поща в града, заяви още БГНЕС.

Част от протестиращите пристигнаха с децата си и издигнаха плакати с лозунги против съветския президент и с предизвестия, че войната е по-близо, в сравнение с наподобява. През цялото време чиновници на МВР-Пловдив охраняваха митинга, който мина без провокации. Малцината събрали се в Пловдив съветски жители осъдиха експанзията на Владимир Путин и се оповестиха за свободна и самостоятелна Украйна.

Руснаци излязоха на кротичък митинг в Бургас с искане за политическо леговище. Те се събраха пред паметника на Альоша в морския град.

Днес се организира международната акция " Русия без Путин ". На митинга беше насочен апел към българските управляващи да бъде обещано леговище на съперниците на съветския президент.

Държавната организация за бежанците неведнъж отхвърля да прегледа молбите за леговище на две бежанки от Русия, противнички на войната против Украйна – без да преглежда молбите им всъщност.

Става дума за актрисата Елена Санина и театралния режисьор Оксана Глазунова. Двете имат вяра, че позицията им против войната ги слага на вярната страна на историята.

Наред със случаите на Елена Санина и Оксана Глазунова, уредниците се пробват да привлекат публичното внимание към ориста на още един емигрант – Глеб Стручев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР