Протести в Русия срещу проектозакон за т.нар. руски интернет, който

...
Протести в Русия срещу проектозакон за т.нар. руски интернет, който
Коментари Харесай

В Русия протестираха срещу проектозакона за т.нар. руски интернет“

Протести в Русия против проектозакон за така наречен съветски интернет, който планува сериозен надзор на онлайн наличието. Демонстрацията беше позволена от управляващите и съгласно формалните данни участниците са били към 6 500. Според неправителствени организации обаче броят им е бил повече от 15 хиляди.

„ Закон за устойчива работа на рунет “ - по този начин се назовава документът, станал причина за днешното неодобрение на руснаците. Освен в Москва, митинги имаше още в Хабаровск и Воронеж. Митингът в съветската столица мина при засилени ограничения за сигурност. Полицията не оповестява за арестувани. Според деятели на опозицията обаче в Москва са арестувани минимум 15 души. За митинга беше построена специфична сцена, от която оратори говореха за свободата на словото и изразяването.

Събралото се голям брой скандираше „ долу ръцете от интернет “ и „ не на изолацията “.
Руслан, студент: Дойдох особено, с цел да покажа на нашето държавно управление, че не съм подготвен да се откажа от интернет, от анонимността и от опцията да показвам мнението си в мрежата. Александр Костиков, бизнесмен: Нека този протест да послужи като подтик за властта и тя да стартира да схваща народа си.  Демонстрация срещу цензурата в интернет в Москва Демонстрация срещу цензурата в интернет в Москва
В центъра на Москва демонстрираха срещу цензурата в интернет. Проявата беше позволена от управляващите. От декларираните 10 000 души, съгласно съветски медии са уч...

През февруари, на първо четене, съветската Дума утвърди закон, който да обезпечава устойчивата работа на интернет в Русия, при положение на задгранична опасност за действието му. Според критиците на нормативния акт по този начин се основава онлайн " желязна завеса " и тя може да се употребява, с цел да се притискат несъгласните с формалната политика на Кремъл.

Следва второ четене, а по-късно и утвърждение в Сената и автограф от президента Владимир Путин. Крайната цел - увеличение на съветския суверенитет в интернет. За реализация на закона са планувани 20 милиарда рубли - или към 250 милиона евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР