Протести срещу високите цени на горивата ще има в няколко

...
Протести срещу високите цени на горивата ще има в няколко
Коментари Харесай

България излиза на протест срещу високите цени на горивата

Протести против високите цени на горивата ще има в няколко града на страната – София, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Бургас. Протестиращите възнамеряват блокади на основни булеварди и бензиностанции поради нелогичната съгласно тях разлика в цените на горивата в другите региони на страната. От началото на годината бензинът е поскъпнал с съвсем 18%, а дизелът с съвсем 20%. Това демонстрира информация в уеб страницата " Фуело ", който следи всекидневно цените на горивата. Според данните междинната цена за страната на най-разпространения бензин А 95 е 2,38 лева за литър. Само за един месец той е поскъпнал с 10 стотинки, а за година - с 35. Дизелът през днешния ден е приблизително 2,42 лева Неговата цена е с 12 стотинки по-висока от началото на месеца, а повишаването от предходната година е с 40 стотинки.

Началото на митингите против високите цени на горивата бе сложено през вчерашния ден във Велико Търново. За през днешния ден в Пловдив блокадите са планувани за 15 часа. Сборният пункт е паркингът на " Хоум макс ". В същия час стартират митингите и в Пазарджик. Там ще има автошествие, което ще тръгне от стадион " Георги Бенковски “ и ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в региона, А-95 се продава 2,44 лв/л, а дизелът за 2,50. лв/л. В Хасково, протестиращите се събират в 17 часа, на площад " Свобода “.

Предварително присъединяване в обществените мрежи са декларирали 1000 души. В Бургас водачите се провеждат през обществените мрежи в група, която се споделя " Шофьори Бургас “. Сборният пункт на митинга е паркингът на МЕТРО в 14,00 часа. Организаторите на митинга приканват през днешния ден да се носят касовите бележки от последното зареждане в съответния град, с цел да се внесе групова тъжба в Комисиите за защита на конкуренцията и на потребителя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР