Протести срещу въвеждането на зелените сертификати имаше днес в няколко

...
Протести срещу въвеждането на зелените сертификати имаше днес в няколко
Коментари Харесай

Протест срещу зелените сертификати блокира центъра на София


Протести против въвеждането на зелените документи имаше през днешния ден в няколко града на страната. В София за известно време демонстрацията спря придвижването по булевардите „ Мария Луиза “ и „ Александър Стамболийски “. Хората се насочиха към постройката на здравното министерство, кордон от служители на реда охраняваше начело. Полиция и жандармерия имаше през целия ден по основните булеварди в центъра на града.

Протестиращите по-рано денем викаха под прозорците на Министерския съвет, имаха и директен конфликт с просветния министър проф. Николай Денков.Няколко младежи от партия „ Възраждане “ се пробваха да му търсят сметка за въведените нови ограничения, съгласно пресцентъра на МОН той не е имал директен контакт с протестиращите и не е потърпевш. По-късно и самият Денков удостовери това, само че добави, че случката е попречила на по-бързата му съгласуваност със здравиния министър за ограниченията, свързани с учебните заведения и онлайн образованието.

Според протестиращите, въвеждането на зелен документ нарушава гражданските им права. Те желаят повече изясненост. Според тях няма организация, а хас при започване на противоепидемичните ограничения.

Малко след 19 часа протестиращите блокираха и Орлов мост в центъра на столицата, а по-късно се реалокира пред Софийския университет.

Протести имаше в Бургас, Велико Търново, Пловдив и Стара Загора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР