Протести срещу мерките на държавата за умъртвяване на прасета в

...
Протести срещу мерките на държавата за умъртвяване на прасета в
Коментари Харесай

Жители на село Бизмер блокираха главния път към близката авиобаза

Протести против ограниченията на страната за умъртвяване на свине в персоналните стопанства. Жители на Безмер блокираха и сутринта, и в този момент основния път. Румяна Стефанова с детайлности за пътните блокади.

Безмер, Тунджа

Протестиращите за повторно затвориха пътя за авиобаза Безмер и не престават довечера. На митинга се причислиха и хора от други села.

При протестиращите пристигна шефът на Областна дирекция по сигурност на храните – Ямбол и началникът на отдел " Здравеопазване на животните ".

Продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол. Протестиращите там не отстъпват от настояванията си за удължение на периода за легализиране на животните, желаят съответни ограничения за битка с чумата по свинете и обезщетения за персоналните стопанства като тези на промишлените комплекси.

Десетки поданици на община Долни Чифлик блокираха пътя сред Варна и Бургас. Там притежателите на домашни свине отхвърлят да ги умъртвят.
 Жители на община Долни Чифлик блокираха пътя сред Варна и Бургас Жители на община Долни Чифлик блокираха пътя сред Варна и Бургас
Десетки поданици на община Долни Чифлик блокираха пътя сред Варна и Бургас. Причината - притежателите на домашни свине отхвърлят да ги умъртвят зарад...

Към момента блокадата към Шкорпиловци е свалена, а митингът в село Бизмер би трябвало публично да продължи до 21:00. Възможно е този час да не бъде спазен. Инициативен комитет ще реши дали митингът ще продължи и на следващия ден заран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР