Протести се провеждат в различни градове на страната. Повечето прояви

...
Протести се провеждат в различни градове на страната. Повечето прояви
Коментари Харесай

Протести в различни градове в страната

Протести се организират в разнообразни градове на страната. Повечето прояви на неодобрение са против ниския стандарт на живот, само че в другите градове има и други претенции. 
 
Протестиращите в Сливен затвориха пътен възел „ Петолъчката “ на основен път София – Бургас. Стотици коли минаха по основните улици на Сливен и по-късно се насочиха към „ Петолъчката “. Затворени са подстъпите към автомагистрала „ Тракия “, пътят „ Петолъчката “ – Котел – Омуртаг и пътят София – Бургас. 
 
Жители на Карлово и Сопот са блокирали разклона за селата Московец и Иганово на Подбалканския път. Събралите се жители стачкуват против ниския стандарт на живот и високите цени на горивата в страната. Организаторите декларират, че протестните дейности на жителите на Карлово и Сопот ще продължат до 22.00 часа.
 
Протестиращите в Шумен стопираха за близо час и половина придвижването по автомагистрала " Хемус ". Блокадата стартира малко след 12 часа на пътен възел Белоколитово. Към тях се причислиха и хора от Търговище и Разград. Малко откакто стопираха придвижването, протестиращите се насочиха към Нови пазар, където също стопираха придвижването. Решението за блокирането бе взето на паркинга на " Арена Шумен ", където по-рано през днешния ден те се събраха, с цел да изразят недоволството си против ниския стандарт на живот в България. Малко преди 15 часа бе възобновено придвижването по „ Хемус “ след насилственото затваряне на пътя от протестиращи. От полицията приканиха водачите, попаднали в тапата на автомагистралата, да не подхващат рисковани маневри и изпреварвания, а да изчакат да се възстановява изцяло придвижването. Голяма част от пътуващите преди затворения сектор бяха пренасочени и минаха по различен маршрут.
 
Десетки русенци излязоха на следващ митинг за чист въздух и по-добър живот. Те се събраха на паркинга пред централна жп гара с трибагреници и надписи по колите какво е провокирало тяхното неодобрение, съобщи БГНЕС. След това 50-60 души с близо 30 коли потеглиха на автошествие по бул. „ Цар Освободител ” до пътен възел „ Христо Ботев ”, откъдето се качиха на интернационалното шосе в посока Гюргево. Протестиращите затвориха на няколко пъти за малко бул. „ България ”. Въпреки че имаше интервенция на полицията, която се опита да им попречи да блокират придвижването, не се стигна до напрежение и тапи, защото колите незабавно бяха отбивани по обходен маршрут. Русенци се заканиха да продължат с митингите и идната седмица.-->
 
За повторно жители на Добрич стачкуваха против измененията в Закона за вероизповеданията. Днес те проведоха кротичък поход от паметника на „ Св. св. Кирил и Методий “ до постройката на регионалната администрация. Представителите на шест евангелско-протестантски църкви се притесняват, че с новите текстове в закона правата им ще бъдат нарушени. Вярващите са недоволни, че с измененията се предлага прагът за регистрация на едно изповедание да се вдигне от 300 на 3000 членове. Излезлите на митинг не са съгласни и с постановката, че с цел да проповядваш, би трябвало да си приключил богословие в България. Недоволните смятат, че в случай че измененията се одобряват, по-малките вероизповедания ще бъдат дискриминирани.
 
В Бургас пък водачи зареждаха гориво за стотинки, като по този метод демонстративно показват несъгласието си с несъответствието сред цени и приходи. Около 100 водачи се включиха в тази демонстрация на неодобрение. Протестът не е регламентиран и няма да бъде позволено затваряне на автомагистралата или улици в Бургас, оповестиха от полицията.
 
С шествие на над 60-70 автомобила протече четвъртият митинг в Благоевград. Част от участниците в автошествието съумяха да доближат до село Железница, където блокираха за към двадесет минути придвижването по основен път Е-79. По обяд шествието, което имаше позволение единствено в границите на града, потегли, а всяко кръстовище, водещо към основен път Е-79, бе заградено от жандармерия и полиция. Колоната отиде до кръговото при Американския университет в България, след което се върна и спря при старите гробища. Организаторът Александър Стамболийски разгласи, че митингът свършва и изиска хората да се разотидат към домовете си. Част от протестиращите се върнаха към града, след което поединично се насочиха към Е-79, където в 13.30 ч. блокираха пътя за двадесетина минути.
 
И в тази неделя врачани излязоха на митинг. В обичайното автошествие от площад " Св. Софроний Врачански " потеглиха петдесетина коли, към които, до момента в който колоната вървеше по улиците на Враца, се причислиха още толкоз. Автошествието се насочи по-късно към бензиностанция край града, а главното искане на протестиращите продължава да е цялостна промяна на системата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР