Протести се проведоха в много градове в страната, протестиращите блокираха

...
Протести се проведоха в много градове в страната, протестиращите блокираха
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха пътища и кръстовища

Протести се организираха в доста градове в страната, протестиращите блокираха за малко основни кръстовища и пътища. Исканията им са разнопосочни - от оставка на държавното управление до по-високи заплати и по-чист въздух.

Блокада на Петолъчката

Стотици протестиращи от Сливен затвориха пътя към Котел и Бургас в неделя следобяд, а придвижването бе пренасочено по обиколни направления. Другите три изхода на пътния възел останаха отворени. Блокадата падна след три часа-около 15.30 часа. Образуваха се опашки от коли, а водачите недоволстваха. Искането за обсада на целия път сътвори напрежение сред служители на реда протестиращи.

Снимка: Дарина Колева

На Прохода на републиката

Блокада на прохода няма, протестиращите обаче се заканиха, че ще пресичат пътя няколко пъти на пешеходна пътека. Протестиращите не са доста, само че се чакат още хора. Има обаче доста полиция, която да попречи прохода да бъде блокиран.

Благоевград излезе на митинг по обед. „ Нашите претенции не престават да бъдат обществено тъждество в България, тъждество преди всичко, цените да бъдат изравнени със заплащанията”, съобщи Александър Стамболийски – уредник на митингите.

Всички входове и изходи на града бяха блокирани от полиция и жандармерия и в началото желанията на протестиращите да блокират пътя за Кулата бяха осуетени. Под претекст, че приключват митинга и отиват на обяд в крайпътно заведение, протестиращите въпреки всичко съумяха да блокират пътя, само че жандармерия ги разпръсна бързо. В региона на Кулата протестиращи и полиция играха на котка и мишка с часове, само че до обсада не се стигна.
Протести и блокади: Недоволни затвориха Петолъчката и пътя за Кулата (ОБНОВЕНА) На граничния пункт има жандармерия
В Бургас единствено към 100-тина автомобила се включиха в протестното шествие, което от самото начало беше ескортирано от полицейски коли. „ Цяла седмица връчваха актове на хора, които са участвали, допускам, че това ги стресира и ги отхвърля от митингите “,посочи Росинка Бъчварова – една от протестиращите.

Заради дребния си брой протестиращите вместо към автомагистрала „ Тракия “ се насочиха към бензиностанциите да зареждат за жълти стотинки и блокираха за малко кръговите кръстовища в града. Протестното шествие продължи 3 часа.

Стотици протестиращи от Шумен, Разград и Търговище блокираха придвижването от и за Варна. С коли и жива верига множеството затвори и двете платна на автомагистрала „ Хемус “, както и остарелия път Шумен - Варна, в региона на Нови пазар. Движението бе спряно за повече от два часа. Протестиращите показаха настояванията си за промяна на системата и по-висок стандарт на живот.

„ Искаме по-добър живот, желаеме нарастване на приходите, желаеме повече грижа за децата, не като се прибера вечер, аз съм майка на четири деца и да ми изясняват, по какъв начин чакат да станат 18-годишни и да се махнат от България, тъй като тук бъдеще няма”, обявиха протестиращите.

В Русе десетки потеглиха на автошествие и блокираха централния булeвард " България " с възгласи " Оставка! ". Сред настояванията им е и по-ефективна битка със замърсяването на въздуха в дунавската ни столица.

Мръсният въздух и мизерията изкараха десетки на митинг в Русе (ВИДЕО) Имаше и автошествие и пътна обсада
Трийсетина поданици на Монтана стачкуваха в центъра на града с претенции за по-добър живот и промяна на политическия строй. С защитата на митинга бяха ангажирани над 100 чиновници на полицията и жандармерията, които с изключение на на мястото, имаха постове и на всички основни кръстовища и пътища.

Протести имаше и в Лом , както и на пътя за прохода Петрохан край берковското село Бързия. Пътни блокади не бяха позволени.

Протестно автошествие от над 70 автомобила мина по улиците на Враца . Впоследствие над 100 недоволни, в това число и българи, живеещи в чужбина, блокираха за малко интернационалния път Е-79 край града в двете направления и играха хоро.

Освен против цените на горивата, протестиращите се оповестиха и против цялото ръководство на страната през последните 30 години, против фрапантно ниските приходи, желаеха и оставката на държавното управление.

Те обявиха, че никой не им заплаща, с цел да стачкуват. Образуваха се колони от чакащи, само че до конфликти с полицията не се стигна. По молба на служителите на реда, протестиращите пропуснаха автомобил с бебе на три месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР