Протести под надслов Нас не ни е страх“ се проведоха

...
Протести под надслов Нас не ни е страх“ се проведоха
Коментари Харесай

Протести под надслов „Нас не ни е страх“ в подкрепа на Иван Гешев

Протести под надпис „ Нас не ни е боязън “ се организираха в цялата страна. В тях участваха прокурори и следователи, които поддържаха обвинител №1.

Мълчаливите митинги бяха с гледище българските институции да подхващат незабавни дейности, с цел да запазят живота и сигурността на прокурорите.

В 20 града прокурорите излязоха пред правосъдните покои

Магистрати от всички равнища на прокуратурата излязоха пред правосъдната палата в София. Те обясниха, че след дълги нападки от публицисти и политици е извънредно време да покажат, че от нищо не ги е боязън.

„ Благодарение на Бог, че през вчерашния ден нямаше потърпевши, само че на следващия ден този гърмеж може да се намира в дома на всеки един от нас . Затова ние сме тук повече от единни и ще бъдем тук в случай че се наложи всеки ден. Призоваваме българските институции, виновни за сигурността на всеки един сътрудник, който се намира тук сега, да отбрани нас и нашите фамилии “, съобщи Сийка Милева, представител на основния прокурор.

Главният прокурор разяснява случилото се в Туитър

„ Не се опасяваме да продължим да работим, да продължим да отстояваме полезностите на правовата страна, макар тази последна демонстрация на ненавист против нас посредством този терористичен акт “, съобщи и Невена Зартова от СРП.
В доста други градове магистратите също стопираха работа и излязоха пред съдилищата.

„ Ако мога да дам някаква метафора, това е едно трикрако столче - като махнете единия крайник, ще стои ли това столче? Защо си мислят политиците, че когато институциите се опълчват едни на други с политическо говорене и с опрощение против една от трите управляващи на страната за собствен личен интерес, до какво ще стигнем? “, попита риторично и Христо Христов, областен прокурор от Велико Търново.

Европейският основен прокурор с позиция във връзка опита за атентат против основния прокурор

Бърза реакция пристигна и от Европейската комисия. „ Очакваме от националните управляващи да изправят причинителите на това незаконно действие бързо и уверено пред съда. На този стадий, несъмнено, не можем да спекулираме за претекстовете, които стоят зад него “, съобщи и Анита Хипер, представител на Европейска комисия.

Европейският прокурор Лаура Кьовеши също осъди офанзивата против Гешев . Тя декларира, че „ в Европейския съюз нарушителите, които се осмеляват да атакуван който и да е член на правосъдната власт, би трябвало да се смятат за извънредно рискови и битката с тях да се води с изключителна увереност “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР