Протести по улиците на Барселона заплашват да отменят срещата между

...
Протести по улиците на Барселона заплашват да отменят срещата между
Коментари Харесай

Мачът на "Барса" под въпрос заради протести

Протести по улиците на Барселона заплашват да анулират срещата сред отбора на Лионел Меси и " Малага " от 9-ия кръг на Примера дивисион. Мачът би трябвало да стартира в 21:45 ч. българско време, само че поради недоволството на жителите има възможност да бъде анулиран, написа френското издание " Фигаро ".

Жителите на Барселона и цяла Каталуния стачкуват против отнемането на автономията на региона. Днес испанското държавно управление ще реши дали да си върне цялостния надзор над региона, както преди 1978 година Причината за съвещанието в Мадрид е извършения преди седмици референдум за обособяване на Каталуния като независима страна.

Въпреки че 90% от гласувалите се оповестиха за цялостна самостоятелност на региона, в испанската столица не признват референдума за легален. По време на гласуването пък бяха ранени над 460 души.

И тогава футболният клуб " Барселона " до последно не беше сигурен дали ще може да изиграе мача си против " Лас Палмас " поради напрегнатата конюнктура. В последна сметка срещата се игра на закрити врата.

И през днешния ден в града ограниченията за сигурност са засилени, като се чака " Камп Ноу " да е цялостен за срещата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР